StoryTuning heeft een aantal onderwerpen met betrekking tot Social Inspiration en Music Inspiration ‘op de plank' liggen. Heeft u echter een special request rondom uw event dan zijn er op maat nog vele andere 'stories te tunen'.


Eurovisie Songfestival

Al 60 jaar lang is het Eurovisie Songfestival een bron van vele muzikale verhalen. StoryTuning kent het festival tot in de details en kan vele inzichten geven. De volgende thema's liggen al klaar op de plank:


Eurovisie Songfestival - 1: de beste runner ups 
In 2014 wist Nederland met The Common Linnits nét niet te winnen, maar zij scoren met hun liedje Calm After the Storm wel een dikke Europese hit. Zij zijn echter niet de enige. In vele jaren bleek de runner-up bekender te worden dan de winnaar. Laat u verrassen wie dat waren.


Eurovisie Songfestival - 2: de meest bizarre acts
Niet alle acts waren even serieus, niet alle liedjes even goed. De meest hilarische momenten beleeft u opnieuw.


Eurovisie Songfestival - 3: Nederlands succes en falen
Nederland deed 56 keer mee aan het Songfestival en wist 4 keer te winnen en werd 5 keer laatste. En daartussen was er meer succes en falen. De meest markante Nederlandse momenten. 


Heavy Metal Melody

Heavy metal muziek wordt slechts door een klein publiek gewaardeerd. Terecht? Dat is afhankelijk hóe je naar wélke band luistert. StoryTuning neemt je mee in de harde, maar zeer muzikale wereld van de legendarische band Metallica. Ontdek de melodie van Metallica... Eén van de meest verrassende StoryTunes....

 

Nederlandse successen in het buitenland

Nederlandse successen in het buitenland - 1: The Dutch - American Dream
De droom van elke artiest en band is om op nummer 1 te komen in Amerika. Welke Nederlandse acts lukte dat (bijna). Een reis door de tijd met Nederlanders overzee.


Nederlandse successen in het buitenland - 2: Nederlandse wereldhits
Een wereldhit scoren is niet alleen voorbehouden aan de grote bands en artiesten uit Engeland en Amerika. Ook Nederlandse acts stonden met een liedje in vele landen op de hoogste plaatsen in de hitlijsten. En sommige Nederlandse artiesten werden groot in hele specifieke landen. StoryTuning kent de verhalen.

 

De grootste one-hit-wonders  

De Rollings Stones stonden 66 keer in de Nederlandse Top 40. Vele acts haalden de Top 40 slechts 1 keer. StoryTuning kent de bekendste one-hit-wonders uit de muziekgeschiedenis.

 

50 jaar popgeschiedenis

StoryTuning kan op vele manieren de geschiedenis van de popmuziek tot leven brengen. Hieronder staan enkele voorbeelden:

De geschiedenis van de pop-muziek van de 60's tot nu 

De geschiedenis van de pop-muziek per decennium (60's, 70's, 80's, 90's, 00's). 

De geschiedenis van de Nederlandstalige popmuziek

Deutsche Welle: de grootste Duitstalige Hits in Nederland


The Story of… 

Van ABBA tot Zappa, van Pop tot Punk; StoryTuning heeft van vrijwel elke denkbare artiest, band of muziekstijl het verhaal paraat.  


Goed gejat

Vele bekende Nederlandstalige liedjes blijken covers te zijn van buitenlandse nummers. Kent u het origineel? In deze StoryTuning worden ze ontmaskerd.

 

De StoryTuning PopQuiz

Weetjes,  intro’s en fragmenten raden, teksten herkennen, 'Zing het vervolg' en nog veel meer... De PopQuiz is altijd spannend en ontzettend leuk om in teams of individueel te spelen. De StoryTuning PopQuiz wordt gepresenteerd én gejureerd door Carol.

 

Kindsterren – Van Heintje tot Michael  

Sommige artiesten breken door op zeer jonge leeftijd. Sommige breken weer af voor dat ze volwassen zijn. Sommigen breken nooit. 

 

Bekend van TV  

Bekend van TV - 1: Film en TV-serie songs
De James Bond-films brachten enkele legendarische songs voort. Maar er is meer! StoryTuning kent haar klassiekers!


Bekend van TV - 2: Reclamemuziek
Veel liedjes werden beroemd door gebruik in reclame. StoryTuning koppelt de plaat weer aan het product.


Hoor je wel wat je zingt...?

Er zijn een heleboel liedjes waar we al vaak decennialang op meezingen, zonder dat we weten waar het écht over gaat. Ontdek verrassende teksten, thema's en boodschappen.


CitySongs

Alle grote steden ter wereld zijn bezongen. Beleef ze in deze muzikale stedentrip.


Your Story in Music

Elk verhaal kan met muziek tot leven gebracht worden. Je eigen levensverhaal of het verhaal van een organisatie. StoryTuning vindt altijd passende muziek.


NEW! PinkPop

PinkPop is langstlopende jaarlijks terugkerende popfestival ter wereld. Meer dan 500 bands traden er sinds 1970 op. StoryTuning neemt je mee in een boeiend muzikaal verhaal over het geesteskind van Jan Smeets. Hoe een klein festival in Geleen wereldfaam verwierf en hoe beginnende bands dankzij PinkPop uitgroeide tot internationale top-acts.


Staat uw voorkeur er niet tussen of heeft u een special request? Neem contact met ons op en StoryTuning maakt een muzikaal verhaal op maat voor u!