Dit zijn enkele voorbeelden van StoryTuning LIVE programma's die wij hebben verzorgd.


Twee keer StoryTuning LIVE voor DSM 

Twee avonden verzorgde StoryTuning voor afdelingen van DSM: voor Run & Maintain en voor de afdeling Sourcing.

Deze avonden werden door ons volledig verzorgd, inclusief catering. Vanaf de start van de avond werd de afdeling verdeeld in teams die in verschillende rondes de PopQuiz speelden. In de drie speciale StoryTuning Sets vertelde Rolf in het Engels verhalen over de muziek van de verschillende nationaliteiten die er op afdeling werkte (o.a. China en Bolivia), nam hij de aanwezigen mee hoe Nederlandse bands de wereld veroverden zoals ook DSM dat gedaan heeft en maakte iedereen een trip door memory lane in onze set Sweet Sixteen.


Deze referentie ontvingen wij hierover van DSM

Samen met collega’s op een gezellige en ontspannen manier veel geleerd over en geluisterd naar muziek. Goed georganiseerd en met passie gepresenteerd. Een avond om met veel plezier naar terug te kijken en zeker voor herhaling vatbaar. Voorbereidingen waren prima geregeld en op de avond zelf liep alles gesmeerd. Perfecte combi Carol en Rolf. Zeker een aanrader voor privé en zakelijk!

Monique Vaessen (DSM)


StoryTuning LIVE en Gilde Opleidingen

StoryTuning heeft een geslaagd optreden verzorgd voor Gilde Opleidingen uit Roermond. StoryStuning sloot op toepasselijke wijze de jaarlijkse tweedaagse hei-sessie van het College van Bestuur en haar managementteam af met drie StoryTuning-sessies.

Het eerste deel bestond uit een muzikale inhoudelijke verhaal dat naadloos aansloot op het thema veranderingen in het onderwijs, de koers van de Gilde Opleidingen en hoe zij daarin kunnen meebewegen. StoryTuning vertelde het verhaal (en liet fragmenten horen) van twee pop-iconen die, door optimaal in te spelen op veranderingen in de tijd, decennialang hip en actueel konden blijven: Madonna en David Bowie. Hun voortdurende veranderingen als stijl-icoon en in muziekstijl gaf een treffend beeld op hoe je kunt veranderen en telkens weer succesvol kunt zijn.

Het tweede item was speciaal ontwikkeld en op het lijf van ROC Gilde geschreven: liedjes over school. Met fragmenten van onder andere Hot Chocolate, The Police, Alice Cooper, Sam Cooke en Pink Floyd.

En tot slot was er natuurlijk de befaamde StoryTuning PopQuiz. Zes teams streden voor de eeuwige roem en de halve meter hoge wisseltrofee. De wil om te winnen was groot en de kennis van de teams was bijzonder hoog. Team The Beatles ging met de bokaal aan de haal en die pronkt nu op een kantoor van Gilde Opleidingen.

Tussen de items door verzorgde StoryTuning haar bekende slide show waarin de favoriete nummers van de deelnemers van een kort verhaaltje werden voorzien.

Kortom: een mooi en origineel slot van twee intensieve dagen met een zeer tevreden opdrachtgever als resultaat! 


Business Relations Event voor Ponthus

Ponthus nodigde haar zakelijke relaties uit voor een avond StoryTuning LIVE in Cafe Schtad Zitterd in Sittard. Op verzoek vertelde Rolf over de geschiedenis van de Duitse muziek in Nederland, ontmaskerde hij in de set Goed Gejat bekende Nederlandstalige liedjes als covers van buitenlandse liedjes en was de set Sweet Sixteen weer een onvergetelijke terugkeer naar ieders jeugdjaren. De spannende PopQuiz ontbrak uiteraard niet.


Site-kick Talkshow

De Stichting Bijzondere Culturele Activiteiten Parkstad organiseerde de avondvullende talkshow 'Sparkling City'. Hierin werden spraakmakende mensen uit Parkstad geïnterviewd over kunst, cultuur, sport, ondernemen en politiek in de regio. Rolf verzorgde als muzikale site-kick voor verrassende muzikale associaties bij iedere gast en elk onderwerp. Eén van de onderwerpen van de talkshow ging over recycling. StoryTuning deed onderzoek naar het meest gerecyclede nummer ooit: Yesterday van The Beatles. Van de 1600 officiële covers werden fragmenten gedraaid van versies van Frank Sinatra, Elvis Presley en Placido Domingo.


StoryTuning LIVE MuziekCafé

Al meerdere keren verzorgden we voor verschillende vriendenclubs een “anders-dan-anders” invulling van hun jaarlijkse feestavond. StoryTuning verzorgde een complete avond vol met boeiende en leuke muzikale verhalen. StoryTuning koos een aantal items die pasten bij de groep en die zorgden voor een hoog meezing-gehalte. Een spannende PopQuiz was het slot van de avond en StoryTuning maakte hun jaarlijkse feestavond tot een interactieve en onvergetelijke avond. 

De avonden werden onder andere georganiseerd in Cafe Ipanima in Maastricht en 't Sjterfhoes in Sittard


Opening wielerseizoen

Tijdens de opening van het wielerseizoen heeft StoryTuning voor een wielerploeg een item verzorgd over liedjes die gelinkt zijn aan fietsen. Het gerucht gaat dat de renners nog steeds de liedjes in hun hoofd hebben tijdens het fietsen.


Jaarvergadering

De Algemene Ledenvergadering van een ondernemersvereniging werd muzikaal verzorgd door StoryTuning. Een totaal andere invulling dan gebruikelijk maar het concept werd met enthousiasme ontvangen. Een aantal items passeerden de revue en zorgden ervoor dat het een gezellige en informele avond werd waar na afloop van StoryTuning nog heerlijk nagepraat werd.


Oktoberfeest Sittard

Leden van een netwerkclub nodigen jaarlijks relaties uit om samen het Oktoberfeest in Sittard te beleven. De avond begint met een diner waarna er gefeest wordt. StoryTuning zorgde voor de muziek waarmee uiteraard de juiste, typische Oktoberfeest-‘stimmung’ bereikt werd.


Je leven in muziek

Storytuning werd ingeschakeld om bij een gecombineerde 50- en 60-jarige verjaardag het leven van de jarigen te vertellen middels muziek. Wat waren de hits tijdens de geboorte, eerste schooldag en op de trouwdag. Welke muziek vertelt iets over iemands persoonlijkheid en in welke songs lijken wel speciaal voor iemand geschreven te zijn. Zo achterhaalde StoryTuning liedjes waarin de klassieke auto's van de jarige letterlijk in worden bezongen